top of page

Parohia Ortodoxă Română - León
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Part

brushed-gold-texture.jpg

Sfântă-i sara de Crăciun
Șezătoare- Școala Parohială, 24 decembrie 2023

Bun ești, Doamne, Bun!
Festival de colinde și obiceiuri de Crăciun, León, 2023
 

Și am văzut că pentru om nimic nu-i mai bun decât ca el să se veselească în lucrarea sa; că aceasta este partea lui.
(Ecclesiastul III, 22)

 

Darul lui Dumnezeu pentru om, după cum observă Ecclesiastul, este acela ca omul să se bucure de ceea ce face, de lucrarea sa, că de roade, este posibil să se bucure alții. Bucuria vine, astfel, ca dar care să mângâie osteneala efortului. Darul sporește prin imitarea Dăruitorului, ajungând să ne asemănăm în bunătate, cu Cel ce este din fire bun. 


În căutarea acestei bucurii, parohiile din Protopopiatul Asturias s-au întrunit, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de colinde „Bun ești, Doamne, bun”, care încă de la început a devenit o șezătoare întru cea mai frumoasă colindă, ce poate însemna a-L afla pe Iisus născut în celălalt.


Festivitatea a început din seara zilei de 8 decembrie a.c., când au poposit primii colindători-pelerini, sosiți de la sute de kilometri, continuând în dimineața zilei de 9 decembrie cu oficierea Dumnezeieștii Liturghii, la Mănăstirea Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş, din León. În liturghia de după Liturghie, pelerinii s-au odihnit în ospitalitatea și dragostea oferite de obștea mănăstirii.


La ceas de lumină lină, în locația stabilită, în duh de sărbătoare sosită și nu încă, colindătorii au vestit Nașterea Domnului. La agapa frățească organizată de parohia Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoș, din Leon, gazdă a festivalului, am constatat, încă o dată, că festivalul a ajuns să-și lărgească finalitatea, născând noi prietenii și legături de suflet. 

 

După înmânarea diplomelor de onoare, cei prezenți s-au putut bucura de mesajul primit din partea domnului Gheorghe Cârciu, secretar de stat pentru Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Talantul meu
Serbare, februarie 2023

Bun ești, Doamne, Bun!
Festival de colinde de Crăciun
, Gijon, 2022

Nu uita că ești român!
​Festivalul de tradiții și obiceiuri populare, León, 2021

Bun ești, Doamne, Bun!
​Festival de colinde de Crăciun, Valladolid, 2019

 

Bun ești, Doamne, Bun!
Festival de colinde de Crăciun
, Ávila, 2018
 

Nu uita că ești român!
​Festivalul de tradiții și obiceiuri populare, León, 2017

 

Ziua României
Serbare, decembrie 2016

 

bottom of page