top of page

Mănăstirea Ortodoxă Română - León
Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș

brushed-gold-texture.jpg

Reabilitare și modernizare instalații și tâmplărie imobil

logo_final_edited_edited.png

 

 

 

Comunicat de presã

 

                                                   

 

             În perioada 15 ianuarie 2024 – 01 octombrie 2024, Mănăstirea Ortodoxă Română ”Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din localitatea Leon, Spania, implementează proiectul Reabilitare și modernizare instalații și tâmplărie imobil, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.  

       Prin implementarea acestui proiect se dorește reabilitarea și modernizarea instalațiilor de încălzire și de alimentare cu apă potabilă, precum și modernizarea tâmplăriei imobilului (ferestre și uși exterioare), pentru a asigura pe termen lung o infrastructură eficientă energetic, necesară funcționării mănăstirii și a misiunii sale de susținere a tradițiilor, a culturii naționale și a spiritualității ortodoxe în rândul comunității românești din regiunea de nord-vest a Spaniei.

 

       Odată cu crearea unui spațiu adecvat, prin prezența și specificul său, ansamblul monahal devine un element identitar și obiectiv de referință al ortodoxiei românești în spațiul iberic.

           Acest proiect se realizează în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”-León, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Antonie cel Mare”-Gijón, Evidentediagonal Unip. Ltd. și cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Guvernul României.

_________________

Date beneficiar: Mănăstirea Ortodoxă Română ”Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”.

Adresa: Zona Diseminado los Picones, 3, 24282, Montejos del Camino, Leon, Spania.

E-mail contact: manastirealeon@gmail.com

Persoana de contact: Pr. Porfirie Florea

__________________

28.06.2024, Leon, Spania

 

logo-DPRP-v14-1.png
Poster comunicat de presa.1.jpeg

Mănăstirea - Tinda Raiului
 

Deşi puţin cunoscută din punct de vedere al patrimoniului duhovnicesc, zona Castilla y León a reprezentat în trecut un stâlp de referinţă pentru viaţa duhovnicească. Trăirea sfinţilor din această zonă, străbătând veacurile, a fost, poate, vectorul de înfiinţare al unei mănăstiri ortodoxe în această regiune.

Formată în prezent din şapte membri, obştea mănăstirii, încearcă să urmeze în duhul tradiţiei monahale răsăritene, pe lângă rânduiala specifică şi lucrarea de zidire personală, o activitate pastoral-misionară stabilită din inţiativa Preasfinţitului Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Realitatea a născut activităţi colaterale şi relaţii cu alte comunităţi religioase locale.

Singura mănăstire ortodoxă din partea de N-V a peninsulei iberice, a devenit un punct strategic de promovare a ortodoxiei în general, fiind vizitată chiar şi de pelerini care parcurg Camino de Santiago.

 

Înfiinţată în anul 2014, Mănăstirea îl are ca ocrotitor pe Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

 

Întru slava lui Dumnezeu, Celui în Treime lăudat!

bottom of page